Contactloze bewerking met CO2 lasersnijder

De productie van de meeste producten begint met lasersnijden. Wij hebben twee ‘Prima Platino CO2’ lasersnijders met een bereik van 4000 x 2000 mm. Deze zijn zodanig geconfigureerd dat zij maatwerk productie efficiënt kunnen snijden in alle mogelijke vrije vormen. Hierin onderscheiden wij ons van de grotere snij centra. Zo kunt u bij ons terecht wanneer u een snelle levertijd verwacht, als het te snijden oppervlakte niet een hele plaat betreft, of als krasgevoelige delen voorzichtig behandeld moeten worden.

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een thermisch proces waarbij een gefocusseerde laserstraal wordt gebruikt om het materiaal plaatselijk sterk te verhitten. Met een coaxiale gasstroom wordt het gesmolten materiaal uit de snijvoeg geblazen waardoor een schone, strakke snede ontstaat.

De vorm van de snede wordt tot stand gebracht door de laser- en gasstraal ten opzichte van het plaatmateriaal te bewegen. Dit gebeurt met behulp van CNC-besturing. Het proces wordt bij Mubo Metaal aangestuurd met een CAD-CAM koppeling en software vanuit de tekenkamer. De overgang van tekening naar snijprogramma is geautomatiseerd, hierdoor is het rendement hoog en wordt er geen overbodige tijd aan besteed.