Ontwikkeling

Henk Mussche begon met een werkbank, twee rechterhanden en een goed idee in de schuur van zijn ouders aan de Domineesakker in Punthorst in 1991. Hij kwam regelmatig bij bakkers en zag ze hannessen als ze een taart in gelijke punten moesten snijden. Een taartsnijmachine bood uitkomst. Die kon hij maken. Daarnaast had Henk Mussche een boomkwekerij voor kerstbomen. De naam Mussche Bomen (Mubo) komt daar vandaan. De sparretjes zijn al lang weg, de naam bleef.

Mubo Metaal besloot zich gaandeweg niet meer rechtstreeks op de eindgebruiker te richten maar op de tussenhandel. Dat bleek een gouden greep. In 1995 trad versterking aan en was de eerste medewerker een feit. In 1997 gingen de kerstbomen de deur uit en drie jaar later bouwde Mussche een groot pand aan de Industrieweg 41. Mubo Metaal floreerde. Het roestvrijstalen en aluminium maatwerk vond zijn weg door Nederland en Belgiƫ. In 2016 werd er een nieuw pand gerealiseerd aan de Achthoevenweg op Industrieterrein De Esch II, klaar voor de toekomst. Nu kunnen we ons onderscheiden door duurzaam en energieneutraal te produceren.

 

Werkwijze

In onze werkwijze staan we voor een gedegen kennis van onze RVS- en aluminiumproducten. Mede dankzij onze gespecialiseerde medewerkers en machinepark bewerken we RVS en aluminium tot het door u gewenste eindproduct. Onze geautomatiseerd gestuurde lasersnijder is hierin een belangrijk onderdeel. Aluminium- en RVS-platen met een grootte van maximaal 4 bij 2 meter worden computergestuurd machinaal naar wens bewerkt. Verder beschikken we over diverse RVS-snijders, kantbanken en machines ten behoeve van las- en polijstwerk. Automatisering is een belangrijk speerpunt. Dagelijks ontwikkelen we door aan het maatwerk softwaresysteem waardoor we efficiƫnt werken, alle opdrachten up-to-date in beeld hebben en de productie en zelfs machines kunnen aansturen.

Leveringsvoorwaarden

Op al onze offertes, op alle opdrachten aan ons en op allen met ons gesloten overeenkomsten zijn toepasselijk de metaalunievoorwaarden gedeponeerd ter Griffie van de Rechtbank te Rotterdam, zoals deze luiden volgens de laatstelijk aldaar neergelegde tekst.

 

Vacatures

Momenteel zijn er geen open vacatures, open sollicitaties zijn welkom.